Open Rate to procentowy wskaźnik otwieralności twoich mailingów, a więc statystyka mówiąca o tym, ilu adresatów otworzyło twoją wiadomość. Na open rate Twoich wysyłek wpływ ma przede wszystkim tytuł wiadomości. Prowly umożliwia Ci testowanie różnych wersji tytułu wiadomości za pomocą testów A/B i porównywanie efektywności różnych wariantów.

Tytuł wiadomości powinien zachęcać do otwarcia wiadomości. Im bardziej dostosowany do zainteresowań Twoich odbiorców, tym lepiej, dlatego tak ważne jest odpowiednie targetowanie mailingów.

Zwróć też uwagę na długość tytułu. Duży odsetek dziennikarzy odczytuje maile na urządzeniach mobilnych, więc w klientach pocztowych wyświetla się mniej znaków. Jeśli nie jesteś w stanie skrócić tytułu, to zadbaj o to, by kluczowe informacje znalazły się na początku.

Możesz również spróbować wyróżnić tytuł wiadomości poprzez użycie znaków specjalnych lub emotikon jeśli uznasz, że mogą pasować do tematu wiadomości i do danej grupy odbiorców.