Naturalnie, do każdej wiadomości mailowej tworzonej w Prowly możesz dodać link. W treści maila zaznacz tekst, który powinien odsyłać dziennikarzy do wskazanego miejsca w Sieci, a następnie kliknij przycik Link znajdujący się na panelu edycji:

Wprowadź poprawny adres URL i, jeżeli to potrzebne, dokonaj zmiany tekstu, który będzie linkował do wskazanej strony. Opcjonalnie możesz nadać również tytuł dla stworzonego linka oraz określić wartość Rel, która definiuje jego związek z linkowaną stroną. Oczywiście, możesz też nawigować odbiorców za pomocą popularnego i zdecydowanie efektywniejszego przycisku CTA. Znajdziesz go w menu Insert, na tym samym panelu edycji.

Najczęściej jednak, użytkownicy Prowly odsyłają media do informacji prasowej opublikowanej na ich biurze prasowym. By tego dokonać, we wspomnianym powyżej menu Insert wybierz opcję Story. O trzech różnych sposobach embedowania prasówki w mailu przeczytasz tutaj.