Jeśli zachodzi potrzeba usunięcia kontaktu z grupy, można to zrobić na dwa sposoby:

Usuwanie z poziomu karty kontaktu:

  1. Odszukaj kontakt w Audience za pomocą wyszukiwarki lub manualnie na liście:
  2. Kliknij na kontakt:

3. Najedź na grupę, z której chcesz wymazać kontakt i kliknij krzyżyk:

Usuwanie z poziomu Groups

  1. Po wejściu do modułu Audience kliknij opcję Groups:

2. Odnajdź grupę i po najechaniu na jej nazwę wybierz Options
3. Kliknij opcję View contacts:

4. Odszukaj kontakt, który chcesz usunąć i zaznacz jego checkbox:

5. Kliknij Actions i wybierz opcję Remove from group:

Z któregokolwiek sposobu nie skorzystasz, raz wykonana akcja usunięcia kontaktu z grupy nie może zostać cofnięta. Jednakowoż usunięcie kontaktu z grupy nie kasuje go z twojej bazy, także w każdej chwili w przypadku popełnienia błędu możesz go odnaleźć i na nowo dodać do grupy.

 

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?